Olavinlinna

19.08.2012 - 21:27 / H.


 

Kategoria: Seikkailuja.



3 vastausta - “Olavinlinna”

  1. J-P Kirjoittaa:

    Kiitokset hauskasta blogista! Näin toisena historianopiskelijana tulee seurattua, heh.

    Tuohon kummitusasiaan täytyy näin Museovirastossa työskentelevänä kommentoida, ettei kyse linnakierroksella ollut sattumasta tai oppaan valinnasta. Viraston kohteissa kaiken kierroksilla kerrotun täytyy perustua tutkimustietoon, eikä firman linjan mukaan kummitusjuttujen tapainen kertomusperinne sellaista ole. Ainakin omalla työpaikallani kummitusjuttuja saa kertoa vain, jos niitä erikseen kysytään. Normikierroksille ne eivät kuulu.

  2. Heta Kirjoittaa:

    Ahaa, kiitos tiedosta! Lapsena olin todella mieltynyt tarinaan mustasta pässistä, ja petyin kyllä aluksi kun nyt aikuisena käydessäni sitä ei mainittukaan. Mutta hyvä tietää että näille ratkaisuille on olemassa perustelut, ja sain minäkin sitten kysyttyäni kuulla kaikki mahdolliset kummitustarinat 😉

  3. Janne Kirjoittaa:

    Hei!

    Hauskaa kuvitusta ja tarinaa!! Haha 😀

    Sama juttu mulla, kävin kesällä 2019 Olavinlinnassa uudelleen sitten pitkiin aikoihin ja rupesin haarukoimaan sen historiaa ja muotoa tarkemmin.

    Varsin värikästä menneisyyttä, paljon Ruotsin ja miksei Venäjänkin hallitsijoita ja niihin liittyviä kahinoita suurempien sotien kylkiäisinä.

    Erik Axelinpoika Tott, joka oli ollut myös hetken aikaa aikaisemmin Ruotsin ”kuninkaana” (valtiohoitajana) teki hyvää työtä kaukana silloisen Savon korpimaissa varmistaessaan Ruotsin rajoja ja siten myöhemmin myös Suomen rajoja. Ei ihme että heidän sukuvaakunansa on linnassa useassa paikassa kiveen hakattuna.

Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Arkistot

Linkit

Kategoriat